اکوسیستم دیجیتال

اکوسیستم دیجیتال

اکوسیستم دیجیتال چیست؟

اکوسیستم دیجیتال شامل مجموعه­ای از منابع فناوری اطلاعات بهم پیوسته  است که می توانند به عنوان یک واحد عمل کنند. اکوسیستم های دیجیتالی از تأمین کنندگان، مشتریان، شرکای تجاری، برنامه ها، ارائه دهندگان خدمات شخص ثالث و کلیه فناوری های مربوطه تشکیل می­شوند.

قابلیت همکاری کلید موفقیت یک اکوسیستم است.

اکوسیستم دیجیتال محیطی بدون مرزهای از پیش تعیین شده یا محدودیت­ها، متشکل از بازیگران مختلف شامل انسان‌ها، ماشین­ها، ابزارها، نرم‌افزارها یا پروتکل‌هایی است که تعامل آن‌ها بر روی زیرساخت­های دیجیتال و برپایه ارتباطات دارای مبد یا مقصد دیجیتالی مفهوم می‌یابد. هر اکوسیستم دیجیتال می‌تواند شامل چندین اکوسیستم دیجیتال دیگر درون خود باشد و بزرگی هر اکوسیستم دیجیتال لزوما ارتباط مستقیمی با ارزش یا طول عمر آن اکوسیستم نخواهد داشت.

اکوسیستم دیجیتال یکی از موثرترین و مقرون به صرفه ترین روش های بازاریابی در 5 سال گذشته است. این اکوسیستم متشکل از کانال های مختلف بازاریابی است که گرد هم می آیند تا همزمان در جهت ارتقای برند یا تجارت مدنظر کار کنند. این کانال ها شامل موارد زیر هستند:

  • طراحی مناسب وبسایت
  • استفاده از رسانه های اجتماعی
  • نمایش تبلیغات
  • بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
  • ایمیل مارکتینگ
  • پیامک زدن

شباهت­‌های اکوسیستم دیجیتال با اکوسیستم

  • حرکت به طرف رشد و بلوغ
  • رقابت داخلی بازیگران آن
  • رقابت خارجی برای بقا با سایر عوامل بیرونی
  • توسعه یا ضعف غیرقابل پیش‌بینی بلند مدت
  • نیاز به محیط حامل

 

 

مشخصات یک اکوسیستم دیجیتال

مشتری محوری

با انتشار هرچه بیشتر کانال های رسانه ای، سیستم عامل های اجتماعی و محتوا به شکل روزانه، برندها باید مشتری مداری را در پیش بگیرند تا از این طریق سر و صدا ایجاد کنند و توجه مشتریان بالقوه خود را جلب کنند.

پویا

اکوسیستم دیجیتال یک محیط مشارکتی و پویا است که جایگزین بخش­های جدا شده­ی سیلویی و ساختار تجارت سنتی می شود.

خودکار

اکوسیستم های دیجیتال حجم عظیمی از داده ها را تولید می کنند  و  برای ارائه تجربه همه جانبه شخصی سازی شده متناسب با نیاز مصرف کنندگان، نیاز به پردازش و تفسیر این داده ها با مقیاس و سرعتی دارند که عملی شود.

داده محور

هرچه اطلاعات بیشتری در مورد مشتریان بالقوه هدف خود داشته باشید ، بهتر می توانید آنها را با پیشنهاداتی که به طور منحصر به فرد برای آنها جذاب است ، جذب کنید وآنها را به عنوان یک مشتری وفادار خوشحال کنید و حتی می توانید آنها را هرچه بیشتر با نام تجاری خود درگیر کنید.

به تازگی ، بسیاری از سازمان ها  استراتژی های تحول دیجیتال را در بر می گیرند. مهم نیست که یک شرکت در کجای سفر دیجیتال قرار دارد، ایجاد یک اکوسیستم دیجیتال برای بهبود عملکرد و کمک به تعاملات خارج از شرکت ضروری است. اکوسیستم دیجیتال به یک سازمان این امکان را می دهد تا با از بین بردن هرگونه ناامیدی مرتبط با خدمات قدیمی B2B قدیمی و منسوخ ، انرژی خود را بر تسهیل ارزش تجاری متمرکز کند. علاوه بر این ، اکوسیستم های دیجیتال با کمک به شرکت ها برای باقی ماندن در توافق نامه های سطح خدمات ([1]SLA)، رفع سریع انتظارات را ممکن کرده و  به روابط مشتری ارزش می بخشند.

اکوسیستم های دیجیتال نیز در حال تغییر و تحول در زنجیره های تأمین هستند. زنجیره های تأمین که در ابتدا در بازارهای جداگانه ای فعالیت می کردند، در اکوسیستم های دیجیتال گرد هم می آیند تا از توسعه محصولات و خدمات جدید حمایت کرده و اکوسیستم های تأمین کننده را پشتیبانی کنند. اگرچه زنجیره تأمین سنتی هنوز پایه و اساس اکثر شرکت ها است ، اما مدل جدید – اکوسیستم های دیجیتال – با ایجاد مسیرهای خطی بین تأمین کنندگان و مشتریان ، و در نتیجه ایجاد فرصت های جدید تجاری، در حال ایجاد تحول در دنیای تجارت هستند.

 

 

مزایای اکوسیستم های دیجیتال

از مزایای اکوسیستم دیجیتال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پذیرش سریعتر فناوری

شرکت ها می توانند فن آوری جدید را به روش هایی پیاده سازی کنند که پیش تر از این بسیار پیچیده و غیرقابل کنترل بودند. همچنین به آنها امکان استفاده کامل از خدمات ابری و SaaS را می دهد.

  • تولید منابع جدید درآمد

یکپارچه سازی اکوسیستم جریان های درآمدی جدید ایجاد می کند و به سازمان ها امکان می دهد داده های گسترده ای را که در تجارت جریان دارند ردیابی و تجزیه و تحلیل کنند. آنها می توانند از این داده ها برای ایجاد محصولات و خدمات جدید با ارزش بیشتر استفاده کنند.

کاهش هزینه ها با فرآیندهای کسب و کار بهتر.

تحول دیجیتال و ایجاد اکوسیستم دیجیتال باعث بهبود کارایی گردش کار و روابط کاری با مشتریان و شرکا می شود. فرآیندهای داده های خودکار و افزایش کارایی در سطح تجارت نیز هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد.

 

سه نوع اکوسیستم دیجیتال شناسایی شده توسط گروه مشاوره بوستون[2] عبارتند از:

  • ۱- شبکه دیجیتالی‌ساز

چنانچه پرسش اصلی استراتژیک سازمان، چگونگی دیجیتالی کردن محصولات موجود با کمک گرفتن از شرکا ضمن پایین نگاه داشتن سطح پیچیدگی‌های مدیریتی باشد، باید این نوع از اکوسیستم را انتخاب کند. اکوسیستم شبکه دیجیتالی‌ساز برای سازمان‌هایی که محصولات قوی و قابلیت‌های خوبی در حوزه محصول دارند ولی در زمینه تمرکز بر شرکای خارجی دچار محدودیت هستند مناسب می‌باشد. به این ترتیب، کارکردهای جدیدی به محصولات اضافه می‌شود و درآمدهای جدیدی از ارائه خدمات دیجیتال به مشتریان تولید می گردد.

  • ۲- پلتفرم

چنانچه پرسش اصلی سازمان، چگونگی اتصال اشیای هوشمند و کاربران به صورت پیوسته در یک پلتفرم، ضمن حصول اطمینان از سطح بالای ارائه خدمات و کم‌ترین میزان اصطکاک میان مشارکت‌کنندگان در پلتفرم و کاربران باشد، این اکوسیستم باید انتخاب گردد. اکوسیستم پلتفرم، مناسب‌ترین انتخاب برای سازمان‌های دارای قابلیت‌های دیجیتال قوی و متمرکز بر بهره‌گیری از تخصص‌های خارج از سازمان می‌باشد. به این ترتیب، جریان‌های درآمدی جدید با استفاده از پلتفرم ایجاد می‌گردد.

  • ۳-  اَبَرپلتفرم

چنانچه پرسش اصلی سازمان، چگونگی یکپارچه‌سازی چندین پلتفرم در قالب یک پلتفرم کاملاً یکپارچه برای ارائه خدمات، ضمن حفظ امکان کسب داده‌های مشتریان از این پلتفرم یکپارچه باشد، باید این نوع اکوسیستم انتخاب گردد. اکوسیستم اَبَرپلتفرم برای سازمان‌هایی که قابلیت‌های دیجیتال پیشرفته دارند، از همکاری با شرکای خارجی استقبال می‌کنند و همچنین دارای یک پلتفرم استقراریافته هستند مناسب می‌باشد.

 

باید توجه داشت که بسیاری از سازمان‌ها در یک زمان ممکن است در بیش از یکی از این اکوسیستم‌ها فعالیت داشته باشند.

بسیاری از شرکت ها با استفاده همزمان از بیش از یک نوع اکوسیستم بهترین نتیجه را می یابند. به عنوان مثال ، آمازون الکسا از هر سه استفاده می کند. اکوسیستم دیجیتال ساز، سخت افزار گوینده هوشمند و قابلیت تشخیص را بهبود می بخشد. یک اکوسیستم پلتفرم برای افزودن مهارت ها و برنامه هایی وجود دارد که برای افزایش خدمات ارائه شده توسط الکسا استفاده می شود. و از یک اکوسیستم ابر پلتفرم برای ادغام کلیه پلتفرم های دیگر استفاده می شود.

 

 

بهترین شیوه ایجاد اکوسیستم دیجیتال

هنگام ایجاد یک اکوسیستم دیجیتالی یکپارچه، نکته مهم این است که سازمان­ها از تغییر استقبال بکنند. تمرکز فعلی تحول دیجیتال بر تغییر محصولات، فرآیند ها و قدرت های داخل یک سازمان با استفاده از فن آوری های فعلی می باشد. اگر سازمان مایل به پذیرفتن تغییرات بالقوه نباشد ، این تغییرات نمی توانند ادامه پیداکنند.

سایر روشهای توصیه شده برای ایجاد و نگهداری یک اکوسیستم دیجیتالی پایدار و موثر شامل موارد زیر است:

بازنگری در مدل کسب و کار:

فرایندهای کسب و کار ، سبک های مدیریتی ، سیلو ها، قراردادها و ساختارهای حاکمیتی باید مجددا ارزیابی شوند تا مشخص شود آیا هنوز با عصر دیجیتال مطابقت دارند یا خیر.

تشویق فرهنگ باز و مشترک:

یک اکوسیستم دیجیتالی بهدرستی شکل گرفته و موفق به ارتباط و همکاری قوی بین شرکت ها متکی است.

 

 

جمع آوری تعداد زیادی از شرکای متنوع

اکوسیستم های دیجیتال باید از تخصص سایر صنایع بهره بگیرند. بنابراین ، هرچه اکوسیستم شرکای بیشتری داشته باشد و هرچه تعداد صنایع بیشتری از آنها حاصل شود ، اکوسیستم قوی تر و پربارتر خواهد بود. اکوسیستم های متوسط حدود 27 شریک دارند، اما موفق ترین اکوسیستم ها نزدیک به 40 شریک دارند.

  • پایگاه کاربری قوی ایجاد کنید

در اکثر موارد، موفق ترین اکوسیستم های دیجیتال توسط رهبران سهم بازار – شرکت هایی با بیشترین حاشیه سود در بازار خاص خود – ایجاد و کنترل می شوند ، زیرا این سازمانها در موقعیت بهتری برای جذب شرکای دارای مهارت و بودجه لازم قرار دارند

  • یک ردپای جهانی بزرگ ایجاد کنید

دامنه جغرافیایی یک اکوسیستم دیجیتال یکی دیگر از ویژگی های موفقیت آن است. همانطور که جمع آوری تعداد زیادی از شرکا اهمیت دارد، همکاری در شرایط متفاوتت جغرافیایی ، زبانی و فرهنگی نیز سودمند است. اکوسیستم های متوسط معمولاً در پنج مکان شریک دارند، در حالی که اکوسیستم های دیجیتالی موفق اغلب 10 کشور یا بیشتر را تحت پوشش قرار می دهند.

  • با فناوری به روز بمانید

نرم افزار منسوخ شده ، اتصالات خراب و مراکز داده دست و پا گیر مانع اشتراک گذاری و در نتیجه نوآوری می شود. موفق ترین اکوسیستم های دیجیتالی در جدیدترین و بهترین فناوری های موجود در بازار و همچنین افرادی که علاقه مند به یادگیری آخرین قابلیت های دیجیتال هستند، سرمایه گذاری می کنند.

چهار نوع ائتلاف استراتژیک در اکوسیستم‌های دیجیتال عبارتند از:

۱- متمرکز

یک سازمان به عنوان هماهنگ‌کننده، تعاملات ضروری برای دستیابی به اهداف را هدایت می‌کند. مشارکت‌کنندگان در اکوسیستم فقط با سازمان‌دهنده اکوسیستم تعامل دارند.

۲- متوالی

اکوسیستم همان زنجیره تأمین یا سیستم توزیع سنتی است که یک سازمان به عنوان هماهنگ‌کننده سطح بالا آن را هدایت می‌کند. مشارکت‌کنندگان ممکن است با بازیگران پایین‌دستی یا بالادستی خود در اکوسیستم تعامل داشته باشند.

۳- تسهیل‌شده

این نوع ائتلاف به طور عمده مبتنی بر هدایت توسط مشارکت‌کنندگان با الگوی تعاملات چندگانه و پیچیده می‌باشد. یک سازمان به عنوان هماهنگ‌کننده فقط پروتکل‌های حاکمیت و تعامل در اکوسیستم را تعریف می‌کند.

۴- خودسازمان‌ده

این نوع ائتلاف کاملا مبتنی بر هدایت توسط مشارکت‌کنندگان است و مانعی برای ورود به آن وجود ندارد. هیچ سازمانی نقش هماهنگ‌کننده را ندارد و سیستم‌هایی در داخل خود سازمان‌ها بدون استانداردهای از پیش تعریف شده باعث هدایت اکوسیستم می‌شوند.

 

 

نمونه هایی از اکوسیستم دیجیتال

 

اکوسیستم دیجیتال

 

برنامه  بانکی یکی از نمونه های اکوسیستم دیجیتال است. اکوسیستم های ایجاد شده از طریق این برنامه ها ، همه سرویس ها، از جمله مدیریت هزینه ، کیف پول  دیجیتال ، بانکداری آنلاین و دفترچه  دیجیتال را در یک  جا ادغام می کند.

Danske Bank ، یک بانک دانمارکی ، یک سیستم آنلاین ایجاد کرد که داده های مشتری را با لیست های بازار مسکن ترکیب می کند. این سیستم با تخمین هزینه های مالیاتی ، برقی و گرمایشی، یک کاتالوگ از فروشندگان و فراهم کنندگان اطلاعات و خدمات و مشاوره های مالی قوی و قابل اعتماد را برای خریداران احتمالی خانه فراهم میکند.

صنعت بهداشت و درمان هم اکوسیستم های دیجیتالی را مفید دانسته است. یک اکوسیستم مراقبت های بهداشتی دیجیتال شامل تمامی قدم هایی که بیمار برمیدارد از جمله تعیین وقت ملاقات، یادآوری قرار ملاقات، ذخیره نتایج آزمایش و ضبط نسخه ها میباشد . اکوسیستم ها به سازمان مراقبت های بهداشتی کمک می کنند تا از راه داشتن اسناد و مدارک لازم و توانایی های حسابرسی برای مطابقت با دستورالعمل هایی مانند تبادل اطلاعات سلامت (HIE) ، قانون حمل و نقل و پاسخگویی بیمه سلامت (HIPAA) و قانون فناوری اطلاعات سلامت برای سلامت اقتصادی و کلینیکی از مطابقت با الزامات صنعت و دولت اطمینان حاصل کنند.

بسیاری از سازمان های بهداشتی در حال بررسی چگونگی ادغام هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) در سیستم های خود به عنوان راهی برای بهبود تجربه مشتریان و فرایندهای تصمیم گیری هستند. اکوسیستم دیجیتال با اطمینان از در دسترس بودن داده های صحیح در زمان مناسب ، این امکان را فراهم می کند و به سازمان های بهداشتی اجازه می دهد تا از مزایای پیشنهادی AI و ML نهایت استفاده را ببرند.

همچنین صنعت خودرو در حال به کار گیری اکوسیستم های دیجیتالی است. در گذشته، تولیدکنندگان خودرو یا با تولیدکننده تجهیزات اصلی اتحاد می گرفتند یا برای بدست آوردن قطعات لازم با صدها تامین کننده روابط قراردادی برقرار می کردند. اکنون ، یک شرکت اتومبیل سازی معمولی از اکوسیستم متشکل از بیش از 30 شریک ، پنج صنعت مختلف و کشورهای مختلف برای تولید اتومبیل های مستقل ، الکتریکی و متصل به سیستم عامل دیجیتال شرکت استفاده خواهد کرد.

 

10 مورد برتر تاثیر اکوسیستم دیجیتال بر زنجیره تأمین و لجستیک

زنجیره تأمین و صنایع لجستیکی در حال پیشرفت­های بزرگی هستند در حالی که در بحبوحه تحول دیجیتالی چشمگیر قرار دارند. در سال 2017 ، صنعت لجستیک به طور فزاینده ای 8.1 تریلیون دلار ارزش گذاری شده بود، اما پیش بینی می شود تا سال 2023 این ارزش تقریبا دو برابر شود.

غول های دیجیتالی مانند آمازون، همراه با تعداد زیادی از استارتاپ ها، مدل های کاملا جدیدی از کسب و کار را به نمایش می گذارند و از فناوری های نوظهوری مانند بلاکچین، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بسیاری دیگر برای تغییر چهره صنعت لجستیک در حال پیشرفت استفاده می کنند. نظرسنجی مدیرعامل و مدیران ارشد Gartner  در سال 2019 “با 87٪ از پاسخ دهندگان نظرسنجی که انتظار دارند تا سال 2021 نوعی تغییر در مدل کسب و کارشان ایجاد شود” از این موضوع پشتیبانی می شود.

با تغییر و تحول در انتظارات مشتری، زنجیره تأمین جهانی و سازمان­های لجستیکی نیز متحول میشوند. محرک این تغییر بی سابقه، تأثیرات گسترده Covid-19، رکود جهانی اقتصاد، جنگ های تجاری و انتظارات جدید مشتری بوده است. در حالی که این عوامل چالش­های پیش بینی نشده­ای را به وجود آورده اند، اما فرصت­های عظیمی را برای زنجیره تأمین و صنایع لجستیکی فراهم آورده اند. به هر حال ، این عوامل باعث بالا رفتن سطح این صنعت 4.6 تریلیونی می شود.

طی پنج تا 10 سال آینده ، تأثیرات این تحولات باعث ایجاد موج تحولی برای هر دو زنجیره تأمین و صنایع لجستیکی می­شود­ که توسط اکوسیستم های دیجیتالی تأمین می شود. از هم اکنون تا سال 2025، اکوسیستم های دیجیتالی تقریبا 60 تریلیون دلار درآمد سالانه در سطح جهان را نشان می دهند. سازمان ها فرصت فوق العاده ای برای استفاده از مفهومی دارند که در حال حاضر دارای 2٪ سهم بازار جهانی است و تا سال 2025 به تقریبا 30٪ می­رسد.

اکوسیستم های دیجیتال یک پایه دیجیتالی برای طراحی مدل های جدید تجاری ارائه می دهند و سازگاری مدل های کسب و کار موجود با مشاغل چند جانبه آینده را نشان می دهند. طبق یکی از پیش بینی های IDC ، “تا سال 2023 ، 25٪ از سازمان ها با استفاده از یک پلتفرم اکوسیستم مستقل و مجهز به SaaS ، بار را حمل می کنند که باعث بهبود کارایی در تطبیق بار و کاهش هزینه حمل و نقل می شود.

در اینجا 10 مورد برتر زنجیره تامین و لجستیک را می­بینیم که توسط اکوسیستم های دیجیتال تقویت می شوند

  1. حمله غول های دیجیتال

ارائه دهندگان خدمات لجستیک سنتی مورد حمله قرار گرفته اند. انتظار می رود که حجم بسته ها تا سال 2022 به 6.5 میلیارد بسته برای آمازون لجستیک برسد، این شرکت می تواند سهم زیادی از بسته های جابه­جا شده در تجارت الکترونیکی را از FedEx ، UPS و USPS بردارد. در آن سوی دریا، علی بابا قصد دارد “یک شبکه لجستیک جهانی” را ایجاد کند.

  1. ظهور استارتاپ ها

همه گیری Covid-19 بدون اینکه به چشم بیاید تحول دیجیتال را در صنعت لجستیک، که قبلا مبالغ زیادی از سرمایه های خطر پذیر (VC) و سهام خصوصی را جذب کرده بود، سرعت بخشیده است. طبق گفته مک کینزی، درآمدی حدود 11.1 میلیارد دلار توسط استارتاپ هایی که خدمات تحویل درب منزل را به خرده فروشان و افراد ارائه می دهند، کسب شده است.

  1. زنجیره تأمینی ضد همه گیری

همه گیری جهانی تأثیرات گسترده و عمیقی در  دسترسی به مواد، پشتیبانی نیروی کار، ردیابی دارایی و امنیت خدمات لجستیک داشته است. همانطور که توسط توزیع واکسن در زنجیره های سرد در سراسر جهان نشان داده شده است، اکنون دوام و مقاومت بیشتری در زنجیره های تامین لازم است.

  1. لجستیک پایدار

انتشار روزافزون  کربن دی اکسید، آلودگی صوتی و زباله های تولید شده توسط لجستیک جهانی، توجهات بیشتری را بر مسئولیت های زیست محیطی صنعت لجستیک  جلب می­کند. به گفته فرانک اپل، مدیر عامل دویچه پست DHL ، پایداری یک مسئله اساسی برای لجستیک است. این می تواند منجر به این شود که 90٪ از سازمان ها استفاده از مواد قابل استفاده مجدد را در زنجیره تامین سخت افزار IT تا سال 2025 اجباری کنند.

  1. اکوسیستم های دیجیتال توانمند شده توسط بلاکچین

شرکت های لجستیکی مانندFedEx ، UPS وUber Freight  تنها مواردی هستند که به اکوسیستم دیجیتال لجستیکی مجهز به بلاکچین به نام Blockchain in Transport Alliance (BiTA)  پیوسته اند. BiTA  مانند سایر اکوسیستم ها، ایجاد شده است تا صنعت لجستیک را با استانداردها، رویکردها و حتی راه حل هایی برای به حداکثر رساندن مزایای فناوری های بلاکچین فراهم کند. بلاکچین برای حل بسیاری از مشکلات سنتی در زنجیره تأمین لجستیک، از جمله ردیابی، کشف تقلب، مدیریت قرارداد و مدیریت وجه نقد، قابلیت هایی نظیر شفافیت، قابلیت سنجش، ردیابی و قابلیت همکاری داده های نظیر به نظیر را فراهم می کند.

  1. لجستیک به عنوان خدمات (LaaS)

لجستیک به یک توانایی حیاتی برای شرکت ها تبدیل شده است – تا آنجا که طبق لیست 2020 ترندهای برون سپاری از گارتنر، “بیش از 80٪ از متخصصان اشاره می­کنند که قصد دارند بودجه­ی اختصاص یافته به برون سپاری لجستیک را به میزان قابل توجهی بیشتر از تحقق و انبارداری تعیین کنند.” این شرکت ها به دنبال جبران سهم رو به رشد بازار هستند که توسط “غول های دیجیتال” و بازیگران نوظهوری مانند شرکت های لجستیک مبتنی بر فناوری تصاحب شده است. ارائه دهندگان LaaS به موقع مانند Just In Time یا BluJay Solutions به سازمان ها این امکان را می دهند تا با دستیابی سریع به قابلیت ها به جای ایجاد آن­ها توسط خودشان برای کنترل بیشتر بر زنجیره تأمین، به سرعت با فناوری روز همگام شوند. این تغییر جهت به سمت LaaS  به دلیل افزایش هزینه های مرتبط با لجستیک است.

  1. محاسبات به سمت مرزی شدن پیش میروند

محاسبات مرزی از طریق ماهیت تکامل یافته سنسورهای فناوری عملیاتی (OT) ، اینترنت اشیا (IoT) و 5G به زنجیره تامین راه یافته است. باز کردن درک نحوه به دست آوردن ، پردازش و تحلیل داده ها ، باعث پردازش با تأخیر کم و تجزیه و تحلیل بی درنگ مورد نیاز می­­شود.

  1. دوقلوهای دیجیتال از همه چیز

با شروع همگرایی دنیای فیزیکی و دیجیتالی، سازمان ها به صورت دیجیتالی دیدگاه های جدید، شبیه سازی ها و ردیابی های بی درنگ را به کار می گیرند. ایجاد دوقلوهای دیجیتال، داده های مربوطه را که از طریق حسگرهای اینترنت اشیا و سایر فناوری ها در سراسر زنجیره تامین جمع می شوند، میگیرد تا در محیط های مجازی یا شبیه سازی نشان داده شود.

  1. هوش مصنوعی در لجستیک

از کامیون های خودران و دستیارهای مجازی گرفته تا انبارهای رباتیک و تحویل توسط هواپیماهای بدون سرنشین، قابلیت AI باعث تغییر چهره لجستیک می شود. همچنین رقابتی برای به کار گیری این توانایی ها وجود دارد. طبق پیش بینی IDC ، “تا سال 2023 ، با هدف جاسازی اطلاعات در محصولات و خدمات ، یک چهارم شرکت های G2000 حداقل یک استارتاپ نرم افزاری مبتی بر هوش مصنوعی را برای اطمینان از مالکیت مهارت های متفاوت و IP خواهند  داشت.”

  1. درون بینی های پیشبینی کننده لجستیکی

با 93٪ از شرکت های حمل و نقل و 98٪ از شرکت های شخص ثالث لجستیکی که احساس می­کنند تصمیم گیری مبتنی بر داده برای فعالیت های زنجیره تامین بسیار مهم است و 63٪ از بزرگترین و با نفوذترین سازمان های لجستیکی که می گویند: سرمایه گذاری در تجزیه و تحلیل پیش بینی کننده برای سازماندهی ناوگان های به تازگی دیجیتالی شده بهینه است ، آسان است که بگوییم داده ها متمایز کنندگان رقابتی هستند. شما به عنوان پیشرو در صنعت لجستیک و زنجیره تأمین ، مسئولیت دارید که طبق این روندها عمل کنید.

یک اکوسیستم برای موفقیت باید ارزش پیشنهادی ترغیب کننده‌ای ارائه دهد که مرتبط با کسب‌وکارهای مختلف فعال در آن باشد؛ چرا که ایجاد ارتباطات چندگانه و پیچیده در یک اکوسیستم نیازمند صرف انرژی و منابع زیادی است. با توجه به پرسش‌های زیادی که در همکاری با شرکت‌های ثالث در حوزه‌های امنیت سایبری، مالکیت فکری، مالکیت داده‌ها، حریم خصوصی، تسهیم سود، تطبیق با مقررات و مدیریت مشتری پیش می‌آید، انتخاب صحیح تیم‌های مذاکره کننده در سازمان برای فعالیت در اکوسیستم اهمیت بالایی دارد. در این تیم‌ها باید افرادی با مهارت‌های فنی و متخصص در یکپارچه‌سازی فناوری‌ها، زیرساخت‌ها، کاربرد‌ها و خدمات دیجیتال حضور داشته باشند.

برای توسعه قابلیت‌های مورد نیاز جهت مدیریت مؤثر فعالیت سازمان در اکوسیستم، باید ابزارهایی در راستای ایجاد توازن میان استانداردسازی فعالیت‌ها و انعطاف‌پذیری در همکاری با شرکا در سازمان ایجاد گردد. همچنین باید ترویج فرهنگ همکارانه از طریق توسعه پروتکل‌ها، طراحی مشوق‌ها و توسعه ابزارهایی که سازمان‌های فعال در اکوسیستم را ترغیب به همکاری با یکدیگر در راستای رشد اکوسیستم می نماید، در دستور کار قرار گیرد.

[1] Service-Level Agreements

[2] Boston Consulting Group

 

نوشتهٔ پیشین
تحول دیجیتال عامل بقای کسب‌وکارها
نوشتهٔ بعدی
تحول دیجیتال چیست؟
فهرست